Tarhana is een traditioneel gerecht uit de Turkse keuken. Het is gemaakt van gefermenteerde tarwe, yoghurt en groenten waardoor het een goede bron is van vitamines en voedingswaarde.
Allergenen
Gluten
Tarhana is een traditioneel gerecht uit de Turkse keuken. Het is gemaakt van gefermenteerde tarwe, yoghurt en groenten waardoor het een goede bron is van vitamines en voedingswaarde. Tarhana staat bekend om zijn rijke smaak en bevat veel proteïne, vezels en mineralen. Met Tarhana kan er heel eenvoudig soep gemaakt worden, door het te mengen met water en tomatenpuree. Ook kan Tarhana als basis dienen voor het bakken van overheerlijke koekjes of kan toegevoegd worden aan allerlei salades (zoals gerookte vis of kip salade) om het gerecht extra op smaak te brengen. Wat tarhana soep zo bijzonder maakt, is de smaak van de gefermenteerde tarhana die zowel hartig als licht zurig is. De soep is ook rijk aan voedingsstoffen en helpt je warm te blijven op koude dagen. Bovendien is het een uitstekende bron van probiotica, wat goed is voor de spijsvertering en het immuunsysteem.
Volkorenmeel, wortel, zoete rode puntpaprika, gedroogde munt, ui, zuurdesem en brandnetelblad. Deze ingrediënten zijn 100% natuurlijk. Vrij van toevoegingen, smaak- en kleurstoffen. Zonder toegevoegde zout, suiker en conserveermiddelen.
Voedingswaarden per 100 gram:
Energie (kcal/kj) 94/394
Eiwitten 11,4 g
Koolhydraten 8,1 g
B1 vitamine 120
Koel, droog en donker bewaren. Ook als de verpakking ongeopend blijft.